“İzmir’in kalabalıktan uzak ve tabiat ile başbaşa kalabileceginiz en güzel kamp alanlarından birisi.”
SUMAKO ÇELEBİ
Balaban Göletine, İzmir 'den Menderes istikametine doğru giderken Menderes'i geçince sağ tarafa doğru Yeni Köy yönüne dönerek ulaşabilirsiniz.
05/10/2019 günü OUTDOOR İZMİR’in düzenlediği bir aktivite ile toplam üç kanoyla Balaban Göletine gittik. Yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından gölete vardığımızda bizi bekleyen muhteşem manzarası ve kano için ideal sayılabilecek bir hava bizi karşıladı.
Yüz ölçümü olarak pek büyük sayılmayacak bu barajın su yüzeyinin uzunluğu yaklaşık 1 km iken dar kesiminin genişliği ise 250 mt civarındadır. Suyun derinliği hakkında bir bilgimiz olmadığı için paylaşamıyoruz.
Gölet’te su kenarına kadar araç ile inilemediği için, aracımızı göletin çevresindeki servis yoluna bırakıp aşağı kanoları su kenarına indirmemiz gerekti. Su kenarına iner inmez hemen kanolarımızı suya indirip, keyifli bir şekilde göl gezisi yaptık, bu süre içerisinde verdiğimiz molalarda da kamp ateşinin başında oturup yemeğin ve sohbetin tadını çıkarttık.
Mevsim şartları nedeniyle gölün suyu biraz azalmış olsa da yine de çok keyifli bir kayak deneyimi yaşadık.