Bir süredir Covid-19 nedeniyle evlere hapsolduğumuz bu dönemde İstanbul’da ferah bir kamp yeri arayışımız TrolTunga Gebze Kampı ‘nı bulmamızla sonuçlandı. Kamp Gebze’ye bağlı Alihocalar Mahallesinde bulunuyor. Detaylı kamp bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.
TrolTunga Gebze Kampı , Gebze’nin köylerinden Alihocalar köyünde Koca Deresi’nin iki kolunun kesiştiği yemyeşil doğanın içinde yer almaktadır. Kampta, çadır ve karavan kamp alanları ayrılmış olup aynı zamanda Özel dekore edilmiş butik otel odalarında da konaklama fırsatı bulabilirsiniz. Yukarıda konumlanmış Restoran&Kafe sizlere her türlü hizmeti vermeye hazır bulunuyor.
Karavanlar için konaklama alanının ayrı ve oldukça büyük olması oldukça faydalı Ancak gölge olacak ağaçlar bu bölgede pek yer almıyor. Çadır alanı da benzer şekilde geniş bir yeşil alana yayılmış durumda. Orman kenarı veya Nehir kenarında yakın kampınızı kurabilirsiniz. Kamp alanının en güzel özelliği Çevresinin Ormanlarla kaplı olması ve bol oksijeni.
Tesiste ayrıca, bir de restoran&kafe bulunmaktadır. Hem yemek servisi hem de kahvaltı servisi veren bu restoranda isterseniz doğayı seyrederken kahvenizi veya soğuk içeceklerinizi de içerek zaman geçirip tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Karavan ve Çadır alanlarına elektrik altyapısı kuruluyor. Bazı bölümlerde mevcut durumda. Elektrik ücretsiz. Tesiste ortak kullanıma hizmet eden bay WC, bayan WC ler ve sıcak su bulunan Duş bulunmaktadır. Sürekli temiz bir şekilde tutulduğunu söyleyebiliriz.
Tesisin içerisinde ayrıca Miraj Atlı Spor Kulübü bulunuyor. burada At ile gezinti, Ata binmeyi öğrenme gibi aktiviteler yapılabiliyor.
Tesiste yeşil alanlar çokça yer kaplıyor, iki derenin kollarının birleştiği yerde olması ve etrafının ormanlarla çevrili olması en büyük artılarından sayılabilir.
Bunun dışında köpekler, tavuklar, hindiler etrafta rahatça dolaşabiliyor. Oğlum hayvanlarla oynayarak hem hayvan içindeki sevgisini arttırdı, hemde çok güzel vakit geçirdi.
Kamp alanında karavanların alanı girişe yakın. Derenin üzerindeki köprüden hafif otomobiller geçebiliyor ancak Karavanların geçmesine izin verilmiyor. Derenin diğer tarafını çadır kampı yapanlar için ayırmışlar.
Derenin üzerinde tahta teraslara da çadır kurabilir, veya buradaki masalarda yemek yiyebilirsiniz.
Kamp alanında ayaklı olmak kaydıyla Mangal yakabilirsiniz. açık alanda yerde ateş yakmak yasak. Variller veya kiralayabileceğiniz Ateş kutularında ormandan toplayacağınız dallarla Ateş yakıp keyfini çıkarabilirsiniz.
Kamp içerisinden başlayan patikalarda orman içinde yürüyüş ve trekking turları yapabilir, Bisiklet ile gezebilirsiniz. Çevrede gezilebilecek bir çok farklı parkur bulunmaktadır. Çadır kamp alanının her iki ucundan da ayrı ayrı patikalarda kendinizi doğanın içerisinde bulabilirsiniz.